O zázraku Lásky - Nová pohádka o květině a motýlovi

14.02.2012 00:41

Tento příběh posílám do světa jako Valentinské pohlazení.

O zázraku Lásky

Nová pohádka o květině a motýlovi

 

Na jedné letní louce vyrostla krásná květina. Užívala si jasný slunečný den, kvetla a voněla. Její vůně přilákala zvědavého motýla.

Na krátký okamžik se setkali, jejich duše se dotkly v prostoru bez času... Ten lehký dotek něžných motýlích křídel květinu okouzlil.

Její srdce se začalo otevírat...

Pak motýl mávl křídly a byl pryč. A květina zesmutněla. Viděla, jak v dálce poletuje z jedné květiny na druhou, zatím co ona byla kořeny pevně připoutána k jednomu místu. Občas se přiblížil, lehce se dotkl svými křídly a pak letěl dál, vstříc dalším motýlím dobrodružstvím.

Květina se trápila, plakala a toužila po dalším pohlazení motýlích křídel. Občas se dokonce na toho motýlího neposedu i trochu zlobila. A motýl, kdesi v dálce zaujatý kdo ví kým a kdo ví čím, se dlouho nevracel...

A pak se stalo cosi zvláštního. S každou slzou, kterou květina vyplakala, se její srdce stávalo měkčí a něžnější. Už necítila bolest a přestala se zlobit i na toho motýlího dobrodruha. Po mnoha dnech se ještě přes poslední slzy znovu podívala na svět a najednou se jí všechno kolem zdálo krásnější a zářivější. Jediné, co zůstalo v jejím srdci, byla láska, vděčnost, klid a pokora.

A květina pochopila, že ten dotek motýlích křídel byl Dar.

Pohlazení motýlích křídel jí probudilo a otevřelo srdce. Bez doteku motýla by zůstala jen květinou – krásnou, vonící, ale stále jen květinou.

Motýlí křídla jí přinesla požehnání. Probudila v ní Lásku.

Lásku, o které si zpočátku myslela, že pochází od motýla. Ale bylo to jinak. Po té dlouhé době smutnění a trápení si uvědomila, že i když tu motýl není (a kdo ví, kde se toulá), tak Láska je tu stále.

Ta Láska totiž žila v ní. Její srdce doslova zářilo Láskou. A motýl? I ten žil v jejím srdci.

Kdo se jednou dotkne našeho srdce, jeho dotek s námi zůstává. Jako otisk, že tu byl.

Květina se tou zářící Láskou začala proměňovat.

Stal se zázrak – Zázrak Lásky. Skutečná Láska je darem a má Moc proměňovat. Květina díky daru Lásky začala znovu rozkvétat a vonět. Najednou jako by jí narůstala křídla a její kořeny se postupně začaly rozplývat a ztrácet. Už jí nic nedrželo, už jí nic nepoutalo k zemi.

Zdá se vám to nemožné? Vy nevěříte na zázraky?

O motýlech se říká, že jsou to létající květiny. Tak proč by květiny nemohly být létajícími motýly?

Prozradím vám jedno tajemství. Vlastně teď už to nebude tajemství. Tak jestli chcete, pošlete to dál: Tam kde je LÁSKA, je možné cokoliv. Přes bránu srdce můžeme totiž vstoupit do světa zázraků.

 

A jak to vlastně dopadlo s motýlem a květinou?

Po dlouhé době, když květina už vlastně ani nečekala, že motýla ještě někdy uvidí, se najednou objevil. Přilétl jen tak, jako by nic a zlehka usedl na její květ.

On jí křídlem pohladil, ona ho trochu pohoupala na svém květu.

A pak...

Potom se usmála a s láskou motýlovi poděkovala. A s ještě větší láskou osvobodila jeho i sebe.

A potom poprvé ve svém životě vzlétla...

 

...........

 

Jak to bude dál, to nechám zcela na vaší fantazii. Ten příběh nekončí... a tady je jeden z mnoha možných Nových začátků jen tak pro inspiraci.

Květina s úsměvem řekla motýlovi: „Víš, já teď už musím letět, svět mě volá... Jestli chceš, poleť se mnou.“ …...

 

Pro www.vnitrnibohyne.cz napsala Mirka Petrovičová. Tento příběh může být dále šířen a kopírován pouze v nezkrácené a neupravené podobě a pouze pro nekomerční účely, pokud bude připojena celá tato poznámka i s aktivním odkazem. Děkuji za pochopení.