Magický Samhain v Avalonu

31.07.2011 15:35

 

      Magický Samhain                v Avalonu 

       

         (Glastonbury v Anglii)

               Posvátná cesta do svého nitra

      

    26. 10 – 3. 11. 2011

 

               

 
Zveme Vás na Pouť po stopách Keltské Moudrosti, do říše Avalonské Magie, ke znovuzrození posvátné ženskosti! Vydáme se do Glastonbury - Mystického Avalonu, kde přítomnost Bohyně je vidět a cítit na každém kroku...
 

 

Od počátku času byl ostrov Avalon považován za Ostrov Bohyně. Nachází se v Letní Zemi zvané Summerland (Sommerset v Anglii) - nynější město Glastonbury. V keltské mytologii je toto prastaré a posvátné místo, údajně legendárním Západním Ostrovem Mrtvých, kam lidé přicházejí zemřít, transformovat se a znovu se narodit.
Již pouhým pobytem zde se v mnohých otevírají jejich léčivé a tvořivé schopnosti. Tento proces ještě podpoříme rituály  a vzájemnou podporou ve smíšené skupině mužů a žen.

Glastonbury je vnější srdeční čakra a Avebury je vnitřní srdeční čakra planety Země. My se v těchto místech budeme pohybovat v období krátce před nejsilnější energetickou branou tohoto roku (11. 11. 2011), tedy v době, kdy bude v těchto místech zvýšená energetická aktivita.

Samhain je oslavou Keltského Nového roku. Slaví se 31. Října. Je to čas, kdy se závoj mezi viditelným a neviditelným světem ztenčí a nadpřirozené síly proudí touto trhlinou do našeho světa. Je to čas, kdy musíme stanout tváří v tvář našim démonům a strachům. Je to období, kdy je vše možné. Chceme-li promluvit s našimi zesnulými předky – Samhain je období kdy nejlépe uslyšíme jejich hlas.

Je to nejlepší čas dokončit vše staré, a vytvořit prostor pro nové začátky. Vše co nam nepatři bude spálené v kotlíku Bohyně smrti, a zůstane nám jen to, co je naše. Staré přísloví hlásí že „smysl pozemské cesty je prožít narození a smrt, a pochopit, že láska je silnější než obojí“.

Během tohoto posvátného času se budeme moci navrátit k sobě, poznat svou skutečnou vnitřní podstatu a uvědomit si, co je skutečně důležité.  Společným sdílením ve skupině mužů a žen zároveň můžeme pochopit, zharmonizovat a spojit svůj mužský a ženský vnitřní aspekt, což přinese uzdravující vliv do našich partnerských vztahů.    

Součástí programu bude několik výletů na posvátná místa, kde provedeme jednoduché rituály očisty, harmonizace nebo napojení se na energii krajiny. Účast na všech rituálech je dobrovolná a přání jednotlivých účastníků meditovat nebo oslavovat o samotě podle svých vlastních tradic bude respektováno. 

Navštívíme v Glastonbury:
-
Chrám Bohyně v Glastonbury, kde si každá žena bude moci vykonat svůj osobní rituál a modlitbu k Matce Bohyni, ukončený společným rituálem.
- Sezónní
oslavu v chrámu Bohyně pod vedením Avalonských kněžek
-
Chalice Well and Gardens prastarý léčivý pramen a nádherné zahrady kolem
- Posvátnou horu
Tor – kde se kříží leylines Máří Magdalény a sv. Michaela

- Glastonbury Abbey - nejstarší proto-křesťanský kostel v Anglii, kde je údajně pohřben Král Artuš s královnou Ginevrou

-1000 let staré stromy Gog a Magog na druhé straně hory Tor.

- Kapli Sv. Marie Magdaleny - s nádhernou léčivou energií. Příběh MM nám pomůže naladit se na téma Beltainu.

- Podzemní vodní Chrám kde vytéká posvátný Bílý  - Mužský pramen

 

Součástí našeho pobytu opět bude návštěva obchodu s Avalonskými šperky z drahých kamenů a možností jejich nákupu se slevou.
A můžeme se těšit i na léčivý koncert s křišťálovými mísami a dalšími léčivými hudebními nástroji.

 

 

Tři fakultativny výlety: (nejsou v ceně)

 

STONEHENGE & AVEBURY (celodenní)
West Kennett Long Barrow : 3000 let staré obřadní pohřební místo, kde je velmi významná energie , která nám pomůže oprostit se od věcí, které potřebujeme odevzdat.
Kruhy v obilí: v této době již vznikají první kruhy v místech, kam se vydáme na výlet. Pokud nám bude štěstí přát, vstoupíme do těchto zvláštních „chrámů“ a necháme se léčit energií těchto míst.
Avebury: kruh megalitů, více přístupný a méně
"turistický", zde se můžeme kamenů dotknout a v klidu meditovat. Jedna z nejznámějších lokalit, kde se vytvářejí kruhy v obilí.
Stonehenge. Nejznámější kruh megalitů, zde máme možnost meditovat a spojit se přímo s energií tohoto místa. Je zde aktivován a již ukotven velmi silný světelný chrám.

Podle zájmu můžeme během tohto výletu navštívit i historické město Bath s termálními prameny a dopřát si relaxaci v místních termálních lázních.

 

TINTANGEL & ST. NECTAN‘S GLEN (celodenní)
Tintangel: zříceniny hradu Krále Artuše, toto místo je spojeno s legendami o Svatém Grálu.
Merlinova jeskyně: přístupná pouze během odlivu. V této magické jeskyni je i dnes cítit přítomnost kouzelníka  Merlina

St Nectan’s Glen: čarovné místo s léčivým pramenem a vodopádem, kde můžete vnímat přítomnost lesních bytostí a víl.  Je zde i malá svatyně na místě, kde kdysi pobýval místní léčitel a poustevník – Svatý Glen
• Prastaré neolitické osídlení, kde jsou přístupné naprosto unikátní skalní labyrinty (asi 4000 let staré).

Noční výlet STANTON DREW
Po večerním ženském rituálu MOONLODGE – měsíční chýši, se vydáme do prastarého kamenného kruhu v blízkosti Glastonbury, kde o půlnoci můžeme uctít Lunu, svoji ženskou podstatu, tančit, zpívat a propojit se s dávnými ženami, které na tomto místě tančily před tisíci lety......

Na přání lze také objednat vlastní obřad dle Avalonské tradice (např. na oslavu mateřství, nových projektů, svatby, uctění předků atd.) - podobné obřady musí být objednané PŘEDEM!

Jako bonus Vám nabízím slevy v několika největších místních obchodech

 

 

Cena zájezdu:  9000 Kč

Cena zahrnuje: ubytování po celou dobu pobytu, taxi transfer z letiště a zpět, vstupné do Chalice Well and Gardens a Glastonbury Abbey, skupinový rituál v Chrámu Bohyně, privátní vstup do malého Chrámu, do podzemního vodního Chrámu, Moonlodge, večerní přednášky a meditace

 

Ubytování: krásné, čisté a velmi útulné domky v přírodě, pokoje po dvou nebo po čtyřech, vybavená kuchyně, společný obývací pokoj s krbem (i televizí), možnost použití pračky i sušičky, posezení na zahradě…

 

 

Cena nezahrnuje: dopravu z ČR do Bristolu (Doporučujeme levné letenky společnosti Easy Jet : Praha - Bristol a zpět. Čím dříve letenku koupíte, tím vyjde levněji .  Rády poskytneme bližší informace a poradíme.), stravu a pojištěni.

Rezervace je platná po zaplacení zálohy 2000,- Kč. Počet míst je omezen.

Zálohu zašlete prosím na účet č. 0912015053/0800, VS= datum narození, ve zprávě pro příjemce uveďte své jméno+ Avalon

 

Ceny fakultativních výletů: Cena zahrnuje: služby místního průvodce Johna, experta na megality a Keltskou kulturu, soukromý autobus  s klimatizací (řidiče, benzín, parkováni), pojištění, vstupné do pamatek.  Jako bonus od Lilii máte překlad do češtiny.

 

STONEHENGE & AVEBURY : 60 liber

TINTANGEL & ST. NECTAN‘S GLEN: 60 liber

Noční výlet STANTON DREW: 20 liber

 

Celým pobytem vás budou provázet  Mirka Petrovičová a Lilia Khousnoutdinova

 

 

Mirka

Vede ženské i smíšené skupiny osobního růstu, kurzy a semináře.  Zajímá se o historii, mytologii, šamanismus, geomantii a práci s energiemi. Věnuje se individuální a skupinové  terapii v oblasti osobního rozvoje, pracuje s vysokovibračními léčivými energiemi a je průvodce na cestě transformace.

 

Lilia

Politoložka, historik, poradkyně Aura Somy, Mistrině několika druhů Reiki, Avalonská sestra zasvěcená v Chrámu Bohyně v Glastonbury - v Avalonu.

"Vycházím z tradice Avalonských kněžek - z tradice hluboké úcty k ženě. Ukazuji ženám prastarou rituální cestu jak najít sebe sama. Jak navázat spojení se svým vnitřním rytmem a s rytmem přírody, s Bohyní. Když žena začne sama sebe milovat, přijme své tělo a přijme zpátky svojí sílu, Bohyni v sobě - stane se zázrak.”

 

Přihlášky a bližší informace:

Mirka 606 105 499, m.petrovicova@seznam.czwww.vnitrnibohyne.cz

Lilia 774 097 708, k.lilia@seznam.cz, www.lilia.cz