Lammas v Avalonu

05.07.2013 02:21

       

            Lammas v Avalonu (Glastonbury v Anglii)

       

                             

                                     

                                      28. 7. 2013 - 4. 8. 2013

 
Zveme Vás na Pouť po stopách Keltské Moudrosti, do říše Avalonské Magie, ke znovuzrození posvátné ženskosti! Vydáme se do Glastonbury - Mystického Avalonu, kde přítomnost Bohyně je vidět a cítit na každém kroku...
 

                          Bohyně Matka – Plodnost a Hojnost

 

                                

 

 

  Lammas je čas oslavy plodnosti Matky Bohyně a darů jejího těla – Země. Pro Kelty to byla hostina zasvěcená bohyni Anu Danaa, Mateřské bohyni, Madron, Arianrhod, také nazývanou Ker. Lammas je svátek  jejího kmenového shromáždění, oslav a hodů. Čas svatebních obřadů a smluvních ujednání mezi různými kmeny.  Je čas sklidit to, co vyrostlo ze semen, které jsme zaseli.  Čas hojnosti a blahobytu, kdy rostliny dorostly na polích zasvěcených Velké matce zrna.   

 

Lammas představuje polovinu cesty mezi letním slunovratem a podzimní rovnodenností a je slaven mezi 31. červencem a 2. srpnem - v období kukuřičné sklizně. Od počátku času byl ostrov Avalon považován za Ostrov Bohyně. Nachází se v Letní Zemi zvané Summerland (Sommerset v Anglii) - nynější město Glastonbury. V keltské mytologii je toto prastaré a posvátné místo údajně legendárním Západním Ostrovem Mrtvých, kam lidé přicházejí zemřít, transformovat se a znovu se narodit. Toto místo je jednou ze srdečních čaker Země. Glastonbury je svět vnější, zatímco Avalon je svět vnitřní. Již pouhým pobytem zde se v mnohých otevírají jejich léčivé a tvořivé schopnosti. Tento proces ještě podpoříme rituály a vzájemnou podporou ve smíšené skupině mužů a žen.

 

 

Během tohoto posvátného času se budeme moci navrátit k sobě, poznat svou skutečnou vnitřní podstatu a uvědomit si, za co všechno můžeme být vděční.  Společným sdílením ve skupině  se zároveň můžeme vzájemně podpořit v otevření  se hojnosti a plodnosti v našich životech.

 

Součástí programu bude několik výletů na posvátná místa, kde provedeme jednoduché rituály očisty, harmonizace nebo napojení se na energii krajiny. Účast na všech rituálech je dobrovolná a přání jednotlivých účastníků meditovat nebo oslavovat o samotě podle svých vlastních tradic bude respektováno. 

 


Avalon

 

Navštívíme v Glastonbury:


* Chrám Bohyně v Glastonbury,  kde si každý účastník bude moci vykonat svůj osobní rituál a modlitbu k Matce Bohyni, ukončený společným rituálem. 
* Beltainskou oslavu v Chrámu Bohyně pod vedením Avalonských kněžek 
* Chalice Well and Gardens – oslava Beltainu v nádherných zahradách kolem prastarého léčivého pramene.

* Posvátnou horu Tor – kde se kříží leylines Máří Magdalény a sv. Michaela

* Glastonbury Abbey - nejstarší proto-křesťanský kostel v Anglii, kde je údajně pohřben Král Artuš s královnouGinevrou. V zahradách opatství můžeme připravit společnou meditaci i rituály.

* Gog a Magog - 1000 let staré stromy na druhé straně hory Tor

* Podzemní vodní Chrám kde vytéká posvátný Bílý - Mužský pramen

Součástí našeho pobytu opět bude návštěva obchodu s Avalonskými šperky z drahých kamenů a možnosti jejich nákupu se slevou.

* A můžeme se těšit i na léčivý koncert s křišťálovými mísami a dalšími léčivými hudebními nástroji.

   

V období našeho pobytu bude v Glastonbury také právě probíhat Festival Bohyně, který zde každoročně pořádají Avalonské kněžky. Jeho součástí jsou různé workshopy s místními i zahraničními lektory, kterých se můžete podle vašeho zájmu a finančních možností také zúčastnit. Více infromací najdete na stránkách festivalu zde:https://www.goddessconference.com/

 

 

 

Fakultativní výlety (nejsou v ceně)

 

gog and magog

První celodenní výlet – cena 50 liber:

West Kennett Long Barrow : 3000 let staré pohřební místo

Kruhy v obilí: pokud nám bude štěstí přát, vstoupíme do těchto zvláštních „chrámů“

* Avebury:  kruh megalitů, více přístupný a méně turistický, zde se můžeme kamenů dotknout a v klidu meditovat. Jedna z nejznámějších lokalit,  kde se vytvářejí kruhy v obilí.

Stonehenge . Nejznámější kruh megalitů

 

 

Druhý celodenní výlet – cena 60 liber:

  Tintangel: zříceniny hradu Krále Artuše, toto místo je spojeno s legendami o Svatém Grálu.
•  
Merlinova jeskyně: přístupná pouze během odlivu. V této magické jeskyni je i dnes cítit přítomnost kouzelníka  Merlina

•  St Nectan´s Glen: čarovné místo s léčivým pramenem a vodopádem, kde můžete vnímat přítomnost lesních bytostí a víl.  Je zde i malá svatyně na místě, kde kdysi pobýval místní léčitel a poustevník – Svatý Nectan
• Prastaré neolitické osídlení, kde jsou přístupné naprosto 
unikátní skalní labyrinty (asi 4000 let staré).

 

Ceny fakultativních výletů zahrnují: služby průvodce ,  soukromý autobus  s klimatizací (řidiče, benzin, parkováni), vstupy do Stonehenge a Tintangelu.  

 

 Dle přání (na vlastní náklady) lze také objednat: 
- Astrologický výklad od Avalonské Kněžky 
- Léčení s Avalonskou kněžkou 
- Výklad karet 
- Nejrůznější formy duchovních seancí (šamanské léčení, práce s anděly atd.) 
- Nejrůznější masáže (tantrické, reiki, Shiatsu atd.) 
- Bylinkové a jiné tinktury namíchané na míru 


***Jako bonus Vám nabízím slevy v několika největších místních obchodech***

 

Lektorné: 2500 Kč (zahrnuje: organizaci pobytu a provázení po celou dobu pobytu, večerní přednášky, meditace a rituály)

V případě zájmu nabízíme zájemcům pomoc se zařízením ubytování, přesunu na místě a vstupů, jejichž celková cena je přibližně 7000 Kc. 

 

Doprava z ČR do Bristolu:

Doporučujeme levné letenky společnosti Easy Jet: Praha - Bristol a zpět. Čím dříve letenku koupíte, tím vyjde levněji .  Rády poskytneme bližší informace a poradíme. 

 

 

Rezervace je platná po zaplacení zálohy 2000,- Kč. Počet míst je omezen.  Zálohu zašlete prosím na účet č. 2201075083/0800, VS= datum narození, ve zprávě pro příjemce uveďte své jméno+ Avalon

 

Ubytování: 

krásné, čisté a velmi útulné domky v přírodě, pokoje po dvou nebo po čtyřech, vybavená kuchyně, společný obývací pokoj s krbem (i televizí), možnost použití pračky i sušičky, posezení na zahradě… 

ubytovani

 

Celým pobytem vás budou provázet  Mirka Petrovičová a Lilia Khousnoutdinova

 
lektorkyMirka

Vede ženské i smíšené skupiny osobního růstu, kurzy a semináře.  Zajímá se o historii, mytologii, šamanismus, geomantii a práci s energiemi. Věnuje se individuální a skupinové terapii v oblasti osobního rozvoje, pracuje s vysokovibračními léčivými energiemi a je průvodce na cestě transformace.

 

Lilia

Politoložka, historik, poradkyně Aura Somy, Mistrině několika druhů Reiki, Avalonská sestra zasvěcená v Chrámu Bohyně v Glastonbury - v Avalonu.

 

Přihlášky a bližší informace:

Mirka 606 105 499, m.petrovicova@seznam.cz,  www.vnitrnibohyne.cz

Lilia 774 097 708, k.lilia@seznam.cz,www.lilia.cz