Beltaine v Avalonu

21.01.2013 20:43

                           BELTAINE V AVALONU

                                Glastonbury v Anglii

                                 Svátek ohně a lásky

Zveme Vás na Pouť po stopách Keltské Moudrosti, do říše Avalonské Magie, ke znovuzrození posvátné ženskosti! Vydáme se do Glastonbury - Mystického Avalonu, kde přítomnost Bohyně je vidět a cítit na každém kroku...

                                         26. 4. – 2. 5. 2013

 Beltaine je keltská oslava lásky, partnerství, sexuality, smyslnosti a plodnosti. Je to čas, kdy se Bohyně spojuje s Bohem v posvátném sňatku. Je to čas spojení protikladů – ohně a vody, Boha a Bohyně, muže a ženy…
Tento nejznámější  pohanský svátek se slaví  v noci  z 30. dubna na 1. května.  Beltainový oheň spaluje staré energie spojené s minulostí a otevírá v nás prostor pro vše nové.

 beltane

 

„Byl pozdní večer - první máj, večerní máj, byl lásky čas.“

Zveme Vás na pouť do Mystického Avalonu, kde oslavíme snad nejznámější pohanský svátek – Beltaine. Od počátku času byl ostrov Avalon považován za Ostrov Bohyně. Nachází se v Letní Zemi zvané Summerland (Sommerset v Anglii) - nynější město Glastonbury. V keltské mytologii je toto prastaré a posvátné místo údajně legendárním Západním Ostrovem Mrtvých, kam lidé přicházejí zemřít, transformovat se a znovu se narodit. Toto místo je jednou ze srdečních čaker Země. Glastonbury je svět vnější, zatímco Avalon je svět vnitřní.
Již pouhým pobytem zde se v mnohých otevírají jejich léčivé a tvořivé schopnosti. Tento proces ještě podpoříme rituály a vzájemnou podporou ve smíšené skupině mužů a žen.

Beltaine je svátek Bohyně Rhiannon – Milenky. Mladá, krásná, svobodná a svůdná, je zároveň Královnou podsvětí a cestuje mezi světy. Její doba nastává, když vše na světě rozkvétá a myšlenky se zaměřují na lásku. Oheň, krásné šaty, květy ve vlasech, láskyplné chování… cokoliv, co vyvoláva pocit lásky a štěstí, co dělá radost… Oslava Beltainu je naše poděkování za lásku, za náš život, naše tělo a za vše, co nás činí šťastnými.

Během tohoto posvátného času se budeme moci navrátit k sobě, poznat svou skutečnou vnitřní podstatu a uvědomit si, co je skutečně důležité.  Společným sdílením ve skupině mužů a žen zároveň můžeme pochopit, zharmonizovat a spojit svůj mužský a ženský vnitřní aspekt, což přinese uzdravující vliv do našich partnerských vztahů.    

Součástí programu bude několik výletů na posvátná místa, kde provedeme jednoduché rituály očisty, harmonizace nebo napojení se na energii krajiny. Účast na všech rituálech je dobrovolná a přání jednotlivých účastníků meditovat nebo oslavovat o samotě podle svých vlastních tradic bude respektováno. 

Avalon

 

Město Glastonbury je oblíbeným poutním místem. Má velmi zvláštní jedinečnou a okouzlující atmosféru. Čas zde plyne trochu jinak. Nutí vás to zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe, začít vnímat věci více do hloubky...
Kromě silných energetických míst vás zde čeká plno kouzelných malých obchůdků, můžete posedět v malých kavárničkách, užít si poklidnou romantickou atmosféru anglického městečka...

 

 

Navštívíme v Glastonbury:


Chrám Bohyně v Glastonbury,  kde si každý účastník bude moci vykonat svůj osobní rituál a modlitbu k Matce Bohyni, ukončený společným rituálem.
Beltainskou oslavu v Chrámu Bohyně pod vedením Avalonských kněžek
Chalice Well and Gardens – oslava Beltainu v nádherných zahradách kolem prastarého léčivého pramene.

Posvátnou horu Tor – kde se kříží leylines Máří Magdalény a sv. Michaela

Glastonbury Abbey - nejstarší proto-křesťanský kostel v Anglii, kde je údajně pohřben Král Artuš s královnou Ginevrou. V zahradách opatství můžeme připravit společnou meditaci i rituály.

Gog a Magog - 1000 let staré stromy na druhé straně hory Tor

 

Podzemní vodní Chrám kde vytéká posvátný Bílý - Mužský pramen

Součástí našeho pobytu opět bude návštěva obchodu s Avalonskými šperky z drahých kamenů a možnosti jejich nákupu se slevou.

A můžeme se těšit i na léčivý koncert s křišťálovými mísami a dalšími léčivými hudebními nástroji.

 

 

gog and magog

Fakultativní výlety:  (nejsou v ceně)

 

  • West Kennett Long Barrow : 3000 let staré pohřební místo, kde je velmi významná energie , která nám pomůže oprostit se od věcí, které potřebujeme odevzdat.
  • Kruhy v obilí: v této době již vznikají první kruhy v místech, kam se vydáme na výlet. Pokud nám bude štěstí přát, vstoupíme do těchto zvláštních „chrámů“ a necháme se léčit energií těchto míst.
  • Avebury:  kruh megalitů, více přístupný a méně
    "turistický", zde se můžeme kamenů dotknout a v klidu meditovat. Jedna z nejznámějších lokalit,  kde se vytvářejí kruhy v obilí.
  • Návštěva Stonehenge. Nejznámější kruh megalitů, je zde aktivován a již ukotven velmi silný světelný chrám.

 

 

Na přání účastníků zařizujeme pro tento pobyt ještě druhý fakultativní výlet:

TINTANGEL & ST. NECTAN‘S GLEN na pobřeží oceánu
 

 Tintangel: zříceniny hradu Krále Artuše, toto místo je spojeno s legendami o Svatém Grálu.
 

•  Merlinova jeskyně: přístupná pouze během odlivu. V této magické jeskyni je i dnes cítit přítomnost kouzelníka  Merlina

 

•  St Nectan´s Glen: čarovné místo s léčivým pramenem a vodopádem, kde můžete

vnímat přítomnost lesních bytostí a víl.  Je zde i malá svatyně na místě, kde kdysi

pobýval místní léčitel a poustevník – Svatý Nectan
 

• Prastaré neolitické osídlení, kde jsou přístupné naprosto unikátní skalní labyrinty

(asi 4000 let staré).

 

Ceny fakultativních výletů:  £60 za jeden výlet. Cena zahrnuje: služby průvodce, soukromý autobus  s klimatizací (řidiče, benzin, parkováni), pojištění.

 

 

Dle přání (na vlastní náklady) lze také objednat:
- Astrologický výklad od Avalonské Kněžky
- Léčení s Avalonskou kněžkou
- Výklad karet
- Nejrůznější formy duchovních seancí (šamanské léčení, práce s anděly atd.)
- Nejrůznější masáže (tantrické, reiki, Shiatsu atd.)
- Bylinkové a jiné tinktury namíchané na míru

Jako bonus Vám nabízím slevy v několika největších místních obchodech

 

Cena pobytu:  7000 Kč (zahrnuje: ubytovaní po celou dobu pobytu, taxi transfer z letiště a zpět, vstupné do Chalice Well and Gardens a Glastonbury Abbey, skupinový rituál v Chrámu Bohyně, léčivý koncert) 

Lektorné: 2000 Kč (zahrnuje: organizaci pobytu a provázení po celou dobu pobytu, večerní přednášky, meditace a rituály)

Cena nezahrnuje: dopravu z ČR do Bristolu (Doporučujeme levné letenky společnosti Easy Jet : Praha - Bristol a zpět. Čím dříve letenku koupíte, tím vyjde levněji .  Rády poskytneme bližší informace a poradíme.) a stravu .

Rezervace je platná po zaplacení zálohy 2000,- Kč. Počet míst je omezen.



Zálohu zašlete prosím na účet č. 2201075083/0800, VS= datum narození, ve zprávě pro příjemce uveďte své jméno+ Avalon

 

 

Ubytování: krásné, čisté a velmi útulné domky v přírodě, pokoje po dvou nebo po čtyřech, vybavená kuchyně, společný obývací pokoj s krbem (i televizí), možnost použití pračky i sušičky, posezení na zahradě…

ubytovani

 

Celým pobytem vás budou provázet  Mirka Petrovičová a Lilia Khousnoutdinova

 

 

 lektorky

Mirka

Vede ženské i smíšené skupiny osobního růstu, kurzy a semináře.  Zajímá se o historii, mytologii, šamanismus, geomantii a práci s energiemi. Věnuje se individuální a skupinové  terapii v oblasti osobního rozvoje, pracuje s vysokovibračními léčivými energiemi a je průvodce na cestě transformace.

 

Lilia

Politoložka, historik, poradkyně Aura Somy, Mistrině několika druhů Reiki, Avalonská sestra zasvěcená v Chrámu Bohyně v Glastonbury - v Avalonu.

"Vycházím z tradice Avalonských kněžek - z tradice hluboké úcty k ženě. Ukazuji ženám prastarou rituální cestu jak najít sebe sama. Jak navázat spojení se svým vnitřním rytmem a s rytmem přírody, s Bohyní. Když žena začne sama sebe milovat, přijme své tělo a přijme zpátky svojí sílu, Bohyni v sobě - stane se zázrak.”

Přihlášky a bližší informace:

Mirka 606 105 499, m.petrovicova@seznam.czwww.vnitrnibohyne.cz

Lilia 774 097 708, k.lilia@seznam.cz, www.lilia.cz                                             

 

 

 

Jako ochutnávku a pro inspiraci si můžete přečíst článek - Ohlédnutí za Magickým Slunovratem v Avalonu