Magický Slunovrat v Avalonu

12.04.2015 20:30
 

Magický Slunovrat v Avalonu

(Glastonbury, Anglie)

15. – 22. červen 2015

 


                                             

ZvuVás na Pouť po stopách Keltské Moudrosti, do říše Avalonské Magie, ke znovuzrození posvátné ženskosti! Vydáme se do Glastonbury - Mystického Avalonu, kde přítomnost Bohyně je vidět a cítit na každém kroku....

Během tohoto pobytu budeme mít jedinečnou příležitost oslavit  Slunovratový večer  na oslavě pořádané  Avalonskými kněžkami .... a následné ráno přivítáme společně východ slunce při druidských oslavách na posvátné hoře Tór v Glastonbury, která je dominantou celého kraje a říká se o ní, že je "bránou do jiných dimenzí".

Na krátký videozáznam z předchozích cest se můžete podívat zde:

https://www.youtube.com/watch?v=mNe_KBLnaUA

Od počátku času byl ostrov Avalon považován za Ostrov Bohyně. Nachází se v Letní Zemi zvané Summerland (Sommerset v Anglii) - nynější město Glastonbury. V keltské mytologii je toto prastaré a posvátné místo údajně legendárním Západním Ostrovem Mrtvých kam lidé přicházejí zemřít, transformovat se a znovu se narodit. Tato oblast je dějištěm legend o králi Artušovi a Morganě Le Fay – nejznámější avalonské kněžce.

V dnešní době tato oblast prožívá aktivní znovuzrození pohanského náboženství včetně druidismu a uctívání Matky Bohyně. Nachází se zde i jedinečný novodobý Chrám Bohyně.
Město Glastonbury je oblíbeným poutním místem a každoročně se zde také koná několik festivalů. Jedním z nich je i Festival Bohyně s mezinárodní účastí. Toto místo má velmi zvláštní a neopakovatelnou atmosféru. Je také srdeční čakrou Země. Energie tohoto místa nám umožní ponořit se hlouběji do sebe a v klidu prožít pár dní bez shonu a stresu. Jen tak, sama za sebe. S podporou a sdílením v ženském kruhu.

Během tohoto pobytu se budeme učit uctívat posvátnou ženu v sobě, v našich matkách a sestrách, v chrámech a v přírodě. Budeme zkoumat její podoby, zpívat její písně, tančit tance a osvobozovat se od vnitřních stereotypů a sebeomezení abychom znovu otevřeli zdroj svobodné kreativity v sobě.

Večerní setkání budou zasvěcená Keltským Bohyním a legendám - vysvětlíme si princip Keltského Kola roku a 8 patronek jednotlivých ročních období.

Součástí programu bude několik výletů na posvátná místa, kde provedeme jednoduché rituály očisty, harmonizace nebo napojení se na energii krajiny. Účast na všech rituálech je dobrovolná a přání jednotlivých žen meditovat nebo oslavovat o samotě podle svých vlastních tradic bude respektováno.

Navštívíme v Glastonbury:
Chrám Bohyně v Glastonbury, kde si každá žena bude moci vykonat svůj osobní rituál a modlitbu k Matce Bohyni, ukončený společným rituálem.
- Sezónní 
oslavu v chrámu Bohyně pod vedením Avalonských kněžek
Chalice Well and Gardens prastarý léčivý pramen a nádherné zahrady kolem
Posvátnou horu Tor – kde se kříží leylines Máří Magdalény a sv. Michaela

Glastonbury Abbey - nejstarší proto-křesťanský kostel v Anglii, kde je údajně pohřben Král Artuš s královnou Ginevrou

-1000 let staré stromy Gog a Magog na druhé straně hory Tor.

Kapli Sv. Marie Magdaleny - s nádhernou léčivou energií. 

Podzemní vodní Chrám kde vytéká posvátný Bílý - Mužský pramen - zde je možné provést rituální koupel


V případě zájmu účastníků můžeme zařídit tyto fakultativny výlety:

STONEHENGE & AVEBURY (celodenní)
• West Kennett Long Barrow : 3000 let staré obřadní pohřební místo, kde je velmi významná energie , která nám pomůže oprostit se od věcí, které potřebujeme odevzdat.
• Kruhy v obilí: v této době již vznikají první kruhy v místech, kam se vydáme na výlet. Pokud nám bude štěstí přát, vstoupíme do těchto zvláštních „chrámů“ a necháme se léčit energií těchto míst.
• Avebury: kruh megalitů, více přístupný a méně
"turistický", zde se můžeme kamenů dotknout a v klidu meditovat. Jedna z nejznámějších lokalit, kde se vytvářejí kruhy v obilí.
• Stonehenge. Nejznámější kruh megalitů, zde máme možnost meditovat a spojit se přímo s energií tohoto místa. Je zde aktivován a již ukotven velmi silný světelný chrám.

TINTANGEL & ST. NECTAN‘S GLEN (celodenní)
• Tintangel: zříceniny hradu Krále Artuše, toto místo je spojeno s legendami o Svatém Grálu.
• Merlinova jeskyně: přístupná pouze během odlivu. V této magické jeskyni je i dnes cítit přítomnost kouzelníka Merlina

• St Nectan’s Glen: čarovné místo s léčivým pramenem a vodopádem, kde můžete vnímat přítomnost lesních bytostí a víl. Je zde i malá svatyně na místě, kde kdysi pobýval místní léčitel a poustevník – Svatý Glen
• Prastaré neolitické osídlení, kde jsou přístupné naprosto unikátní skalní labyrinty (asi 4000 let staré).
 

Cena pobytu: 10 500 Kč

Cena zahrnuje: ubytování po celou dobu pobytu, taxi transfer z letiště a zpět, vstupné do Chalice Well and Gardens a Glastonbury Abbey, skupinový rituál v Chrámu Bohyně, privátní vstup do malého Chrámu, do podzemního vodního Chrámu, Moonlodge, večerní přednášky a meditace

Cena nezahrnuje: dopravu z ČR do Bristolu (Doporučujeme levné letenky společnosti Easy Jet : Praha - Bristol a zpět. Čím dříve letenku koupíte, tím vyjde levněji . Rády poskytneme bližší informace a poradíme.), stravu a pojištěni.

Rezervace je platná po zaplacení zálohy 3000,- Kč. Počet míst je omezen.

Zálohu zašlete prosím na účet č.: 912015053/0800, VS= datum narození, ve zprávě pro příjemce uveďte své jméno+ Avalon

 

Ceny fakultativních výletů: Cena zahrnuje: soukromý autobus s klimatizací (řidiče, benzín, parkováni), pojištění, privátní vstup do Stonehenge a ostatních památek.

STONEHENGE & AVEBURY : 60 liber

TINTANGEL & ST. NECTAN‘S GLEN: 60 liber

 

Ubytování: krásné, čisté a velmi útulné domky v přírodě, pokoje po dvou nebo po čtyřech, vybavená kuchyně, společný obývací pokoj s krbem (i televizí), možnost použití pračky i sušičky, posezení na zahradě…

 

 

Celým pobytem vás bude provázet Mirka Petrovičová

Mirka

Vede ženské i smíšené skupiny osobního růstu, kurzy a semináře. Zajímá se o historii, mytologii, šamanismus, geomantii a práci s energiemi. Věnuje se individuální a skupinové terapii v oblasti osobního rozvoje, pracuje s vysokovibračními léčivými energiemi a je průvodce na cestě transformace.

 

Přihlášky a bližší informace:

Mirka 606 105 499, m.petrovicova@seznam.czwww.vnitrnibohyne.cz

Na vyprávění o spirituálních cestách (nejen) do Avalonu a o práci s energií krajiny si můžete podívat v rozhovoru pro internetovou televizi Cesty k sobě: 

https://cestyksobe.cz/mirka-petrovicova-vnitrni-bohyne-vypravi/7604